Viking

Jemně kořeněná treska

Šťavnatý filet z aljašské tresky v křupavém trojobalu s křehkým salátem lollo bionda, čerstvým rajčaty a pikantní tatarskou omáčkou. Sezamová bulka dokonale doplňuje náš Viking.

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)9912285
Kalorická hodnota ​​(kcal)237545
Tuky (g)9,522,0
z toho nasycené mastné kyseliny (g)0,81,9
Karbohydráty (g)28,265,0
z toho cukry (g)1,94,3
Bílkoviny8,920,5
Sůl (g)1,33,1

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Aljašská treska

Přestože je v některých jazycích je Aljaška treska označována jako „mořský losos“ patří mezi treskovité a s lososem nemá nic společného. Mezi znalci je také známá jako pacifická treska nebo mečoun. Tento „nováček“ mezi rybami, který je v našem regionu k dostání teprve od roku 1984, se díky své jemné chuti a nízkotučnému bílému masu stal ve velmi krátké době jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji lovených druhů ryb. Zejména pro křehké maso je tato ryba velmi oblíbená mezi dětmi a milovníky ryb.

 

Aljašskou tresku na pultech s čerstvými rybami téměř nenajdete. To proto, že se v severovýchodním Tichomoří loví velkými vlečnými sítěmi a je přímo na palubě zpracovávána na filé a hluboce zamražená. Díky tomu je tato ryba dostupná celoročně a je vhodná k jakékoliv úpravě. Dušená, smažená, vařená nebo pečená vždy chutná výborně!

 

Věděli jste také, že Aljašská treska pochází z udržitelných rybolovných zdrojů? Můžete si tak vychutnat náš skvělý filet s čistým svědomím.

Místo lovu