Treska na žampionech

Skvělá ryby, houby, sýr - dokonalá kombinace!

Máte rádi sýr, jemnou chuť tresky tmavé a žampiony? Pak je náš filet z tresky je tou pravou volbou. Doporučujeme ho s chutnými petrželovými bramborami a čerstvou koprovo-limetovou omáčkou! 

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)5933290
Kalorická hodnota ​​(kcal)142786
Tuky (g)7,843,4
z toho nasycené mastné kyseliny (g)1,58,2
Karbohydráty (g)10,055,4
z toho cukry (g)1,58,2
Bílkoviny7,139,3
Sůl (g)1,005,5

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Treska tmavá

Věděli jste, že treska tmavá nemá vůbec nic společného s lososem? Patří totiž do rodiny treskovitých ryb a je blízkým příbuzným tresky. Když na počátku 20. století došlo k úbytku úlovku pravého lososa
ve středoevropských řekách, stala se tato ryba více než důstojnou náhradou. Zpočátku se jí ale nedařilo a byla spíše dytíkovití zbožím, protože její syrové maso je tmavé až našedlé, proto ho fanoušci ryb dříve odmítali. A to přesto, že maso tresky tmavé při tepelné úpravě zesvětlá. Následně se často přibarvované a prodávala se jako levná „náhrada lososa“. Tato metoda prodeje pomohla tresce tmavé prorazit.
V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.
Naše filé z tresky tmavé pochází z udržitelné akvakultury. Proto si tyto ryby můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.

Místo lovu