Máte rádi sýr, jemnou chuť tresky tmavé a žampiony? Pak je náš filet z tresky je tou pravou volbou. Doporučujeme ho s chutnými petrželovými bramborami a čerstvou koprovo-limetovou omáčkou!
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 593 | 3290 |
Kalorická hodnota (kcal) | 142 | 786 |
Tuky (g) | 7,8 | 43,4 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 1,5 | 8,2 |
Karbohydráty (g) | 10,0 | 55,4 |
z toho cukry (g) | 1,5 | 8,2 |
Bílkoviny | 7,1 | 39,3 |
Sůl (g) | 1,00 | 5,5 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
Věděli jste, že treska tmavá nemá vůbec nic společného s lososem? Patří totiž do rodiny treskovitých ryb a je blízkým příbuzným tresky. Když na počátku 20. století došlo k úbytku úlovku pravého lososa
ve středoevropských řekách, stala se tato ryba více než důstojnou náhradou. Zpočátku se jí ale nedařilo a byla spíše dytíkovití zbožím, protože její syrové maso je tmavé až našedlé, proto ho fanoušci ryb dříve odmítali. A to přesto, že maso tresky tmavé při tepelné úpravě zesvětlá. Následně se často přibarvované a prodávala se jako levná „náhrada lososa“. Tato metoda prodeje pomohla tresce tmavé prorazit.
V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.
Naše filé z tresky tmavé pochází z udržitelné akvakultury. Proto si tyto ryby můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.