Treska na grilu

Přírodně přípravená pro skvělé pochutnání!

Šťavnatý filet z tresky pečený na grilu. Jedna z nejoblíbenějších ryb z našeho sortimentu.

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)6142774
Kalorická hodnota ​​(kcal)147664
Tuky (g)7,533,8
z toho nasycené mastné kyseliny (g)0,62,8
Karbohydráty (g)11,552,0
z toho cukry (g)1,35,7
Bílkoviny7,433,7
Sůl (g)1,004,7

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Treska tmavá

Věděli jste, že tresce tmavé se v některých jazycích říká „mořský losos?“ Přitom nemá s lososem nic společného, ve skutečnosti patří pochopitelně do rodiny tresek. Když se na začátku 20. století ve středoevropských řekách snížila výtěžnost lososa pravého, stala se tato ryba důstojnou náhražkou a dostala obchodní název „mořský losos.“ Původně však nebyla příliš populární. Milovníkům ryb se nelíbil vzhled syrového masa, které je tmavé až šedavé  i přestože při tepelné úpravě zesvětlá. Často proto byla  barvena a distribuována jako levnější „náhražka lososa“. Tato marketingová metoda pomohla tresce nakonec prorazit.

 

V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře nejen v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.

Místo lovu