Šťavnatý filet z tresky pečený na grilu. Jedna z nejoblíbenějších ryb z našeho sortimentu.
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 614 | 2774 |
Kalorická hodnota (kcal) | 147 | 664 |
Tuky (g) | 7,5 | 33,8 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0,6 | 2,8 |
Karbohydráty (g) | 11,5 | 52,0 |
z toho cukry (g) | 1,3 | 5,7 |
Bílkoviny | 7,4 | 33,7 |
Sůl (g) | 1,00 | 4,7 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
Věděli jste, že tresce tmavé se v některých jazycích říká „mořský losos?“ Přitom nemá s lososem nic společného, ve skutečnosti patří pochopitelně do rodiny tresek. Když se na začátku 20. století ve středoevropských řekách snížila výtěžnost lososa pravého, stala se tato ryba důstojnou náhražkou a dostala obchodní název „mořský losos.“ Původně však nebyla příliš populární. Milovníkům ryb se nelíbil vzhled syrového masa, které je tmavé až šedavé i přestože při tepelné úpravě zesvětlá. Často proto byla barvena a distribuována jako levnější „náhražka lososa“. Tato marketingová metoda pomohla tresce nakonec prorazit.
V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře nejen v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.