Smažená treska

Tradiční jídlo z Nordsee.

Klasika, stále populární. Dokřupavá pečený filet z Aljašské tresky. Výborně ochutná s pikantním bramborovým salátem a vynikající tatarskou omáčkou. Tohle jídlo budete chtít znovu a znovu.

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)8693794
Kalorická hodnota ​​(kcal)208910
Tuky (g)14,663,6
z toho nasycené mastné kyseliny (g)1,25,1
Karbohydráty (g)12,153,1
z toho cukry (g)28,7
Bílkoviny (g)730,4
Sůl (g)14,2

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme naše ryby a chceme, aby si všichni užívali čerstvé a snadno konzumovatelné ryby s čistým svědomím. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Aljašská treska

Přestože je v některých jazycích je Aljaška treska označována jako „mořský losos“ patří mezi treskovité a s lososem nemá nic společného. Mezi znalci je také známá jako pacifická treska nebo mečoun. Tento „nováček“ mezi rybami, který je v našem regionu k dostání teprve od roku 1984, se díky své jemné chuti a nízkotučnému bílému masu stal ve velmi krátké době jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji lovených druhů ryb. Zejména pro křehké maso je tato ryba velmi oblíbená mezi dětmi a milovníky ryb.

Aljašskou tresku na pultech s čerstvými rybami téměř nenajdete. To proto, že se v severovýchodním Tichomoří loví velkými vlečnými sítěmi a je přímo na palubě zpracovávána na filé a hluboce zamražená. Díky tomu je tato ryba dostupná celoročně a je vhodná k jakékoliv úpravě. Dušená, smažená, vařená nebo pečená – chutná výborně!

Věděli jste také, že Aljašská treska pochází z udržitelných rybolovných zdrojů? Můžete si tak vychutnat náš skvělý filet s čistým svědomím.

Místo lovu