Platýs na grilu XXL

Ještě větší XXL talíř! Pro hladové!

Pořádná porce platýse ochucená jen solí a pepřem, lehce obalená v mouce a pražená do zlatohněda výborně chutná a zasytí! Doporučujeme podávat se smaženými brambory a pikantní tatarskou omáčkou.

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota (kJ)6743916
Kalorická hodnota​​(kcal)162941
Tuky (g)10,460,6
z toho nasycené mastné kyseliny (g)0,95,2
Karbohydráty (g)10,259,4
z toho cukry (g)5,98,9
Bílkoviny (g)5,934,6
Sůl (g)0,95,1

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Platýs

Věděli jste, že platýs dorůstá do délky až 70 cm a dosahuje hmotnisti 7 kg? Neuvěřitelné! 

 

V Německu patří platýs k nejoblíbenějším a nejznámějším rybám. Důvodem je pevné bílé masos  výraznou chuťí. Hlavní lovná sezóna probíhá v létě a nejchutnější platýs je dostupný od července. Obecně je mylně rozšířený názor, že nejkvalitnější je tzv. „Májový platýs“. To se samozřejmě, nezakládá se na pravdě, protože v tomto období není ještě úplně zregenerovaný z tření a obsah tuku ani jeho svalová struktura ještě nedosahuje optimální úrovně.

 

Platýs obsahuje množství bílkovin, poskytuje našemu tělu cenný jód a omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho se platýs považuje za vynikající zdroj proteinů. Mezi oblíbené způsoby přípravy platýse patří pečení lehce pomoučené ryby na másle. Tato ryba se však velmi dobře hodí i na pošírování.

 

Náš platýs pochází z udržitelného rybolovu, takže si ho můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.

Místo lovu