Filet z norského lososa s jemně pečený s kůží. Jedinečný způsob, jak udržet maso lososa křehké a šťavnaté. Petrželové brambory a holandská omáčka je obzvlášť chutná příloha!
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 823 | 3875 |
Kalorická hodnota (kcal) | 197 | 929 |
Tuky (g) | 14,9 | 69,9 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 3,2 | 15,2 |
Karbohydráty (g) | 6,4 | 30,2 |
z toho cukry (g) | 0,8 | 3,9 |
Bílkoviny | 8,9 | 42,0 |
Sůl (g) | 0,76 | 3,6 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
V polovině 70. let 20. století se stal losos v Evropě jednou z nejoblíbenějších ryb. Uzený je dokonce vůbec nejoblíbenější rybou na světě. V minulosti byl však vyhledávanou delikatesou „znalců“, dokud v roce 1973 nevytvořila jedna francouzská restaurace legendární recept „Combination à la Troisgros“. Tato kombinace lososa se šťovíkem a vinnou omáčkou odstartovala jeho neuvěřitelný rozmach. Od tohoto momentu si losos díky chovu ve velkém našel cestu do každé restaurace, supermarketu a mnoha domácností.
Losos je oblíbený díky delikátnímu masu, velmi jemné, ale silné chuti a mnoha možnostem přípravy. Kromě chovaných lososů existuje také mnoho druhů volně žijících lososů jako je losos hrbatý, losos keta, losos červený nebo losos královský. Chovaní lososi nejsou jen sezónní záležitostí a proto vám je můžeme nabízet celý rok čerstvé. Sezónou divokých lososů je podzim.
Náš losos pochází z udržitelné akvakultury. To znamená, že si na něm můžete pochutnat s čistým svědomím.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.