Grilovaný platýs

Jemný grilovaný filet

Jemný filet z platýse ochucený solí a pepřem,  obalený v mouce a pražený do zlatohněda – jednoduchá příprava která chutná! Petrželové brambory a pikantní tatarská omáčka je vynikající příloha. Grilovaný filet z platýse – nejen pro milovníky ryb!

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)6812970
Kalorická hodnota ​​(kcal)163712
Tuky (g)9,139,5
z toho nasycené mastné kyseliny (g)0,93,9
Karbohydráty (g)12,554,4
z toho cukry (g)1,46,2
Bílkoviny7,130,8
Sůl (g)1,004,6

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme naše ryby a chceme, aby si všichni užívali čerstvé a snadno konzumovatelné ryby s čistým svědomím. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Platýs

Věděli jste, že platýs dorůstá do délky až 70 cm a dosahuje hmotnisti 7 kg? Neuvěřitelné! 

 

V Německu patří platýs k nejoblíbenějším a nejznámějším rybám. Důvodem je pevné bílé masos  výraznou chuťí. Hlavní lovná sezóna probíhá v létě a nejchutnější platýs je dostupný od července. Obecně je mylně rozšířený názor, že nejkvalitnější je tzv. „Májový platýs“. To se samozřejmě, nezakládá se na pravdě, protože v tomto období není ještě úplně zregenerovaný z tření a obsah tuku ani jeho svalová struktura ještě nedosahuje optimální úrovně.

 

Platýs obsahuje množství bílkovin, poskytuje našemu tělu cenný jód a omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho se platýs považuje za vynikající zdroj proteinů. Mezi oblíbené způsoby přípravy platýse patří pečení lehce pomoučené ryby na másle. Tato ryba se však velmi dobře hodí i na pošírování.

 

Náš platýs pochází z udržitelného rybolovu, takže si ho můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.

Místo lovu