Lidé stále vyprávějí mnoho příběhů o tom, jak získal tento sendvič svůj název. Jedno je jasné: kancléřka Otto von Bismarck ho miloval!
Náš sleď vás navnadí svou mírně kyselou vůní. V kombinaci s okurkami, cibulí a petrželkou v křupavé bagetě Nordsee je perfektní svačinou, která vás nezklame a nasytí!
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 767 | 1180 |
Kalorická hodnota (kcal) | 182 | 280 |
Tuky (g) | 5,4 | 8,3 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 1,5 | 2,3 |
Karbohydráty (g) | 22,1 | 34,0 |
z toho cukry (g) | 1,5 | 2,3 |
Bílkoviny | 9,3 | 14,3 |
Sůl (g) | 2,0 | 3,1 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
Sleď je malá ryba žijící v houfech, která velmi dobře slyší, proto je velmi plachá. Věděli jste, že žádná jiná ryba neměla v historii tak velký hospodářský význam jako sleď? Vedly se pro ni války a tišila hladomor … Její popularita neustále rostla. V Německu tvoří výrobky ze sleďů v současnosti pětinu nabídky ryb.
Hlavní lovná sezóna sleďů je od června do srpna. V tomto období je její maso mimořádně jemné a má výraznou chuť. Díky svému vysokému obsahu tuku a pevné lamelové struktuře se sleď dokonale hodí na pečení a grilování. Kromě toho se s oblibou marinuje nebo solí. Mimořádně oblíbeným druhem jsou matjesy, které se podávají samostatně nebo s omáčkou a klasickými přílohami, jako jsou například brambory vařené ve slupce.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.