Pikantní a neuvěřitelně chutné! Pikantní treska dodává známé slané chuti. V kombinaci s vařeným vejcem, svěžím salátem a naší pikantní tatarskou omáčkou je prostě bezkonkurenční!
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 892 | 1294 |
Kalorická hodnota (kcal) | 213 | 308 |
Tuky (g) | 8,8 | 12,7 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 1,6 | 2,3 |
Karbohydráty (g) | 21,5 | 31,2 |
z toho cukry (g) | 1,1 | 1,6 |
Bílkoviny | 9,9 | 14,3 |
Sůl (g) | 1,9 | 2,8 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
Věděli jste, že tresce tmavé se v některých jazycích říká „mořský losos?“ Přitom nemá s lososem nic společného, ve skutečnosti patří pochopitelně do rodiny tresek. Když se na začátku 20. století ve středoevropských řekách snížila výtěžnost lososa pravého, stala se tato ryba důstojnou náhražkou a dostala obchodní název „mořský losos.“ Původně však nebyla příliš populární. Milovníkům ryb se nelíbil vzhled syrového masa, které je tmavé až šedavé i přestože při tepelné úpravě zesvětlá. Často proto byla barvena a distribuována jako levnější „náhražka lososa“. Tato marketingová metoda pomohla tresce nakonec prorazit.
V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře nejen v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.
Naše filé z tresky tmavé pochází z udržitelné akvakultury. Proto si tyto ryby můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.