Bageta s treskou
à la losos

Tu musíte zkusit, zamilujete si ji.

Pikantní a neuvěřitelně chutné! Pikantní treska dodává známé slané chuti. V kombinaci s vařeným vejcem, svěžím salátem a naší pikantní tatarskou omáčkou je prostě bezkonkurenční!

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)8921294
Kalorická hodnota ​​(kcal)213308
Tuky (g)8,812,7
z toho nasycené mastné kyseliny (g)1,62,3
Karbohydráty (g)21,531,2
z toho cukry (g)1,11,6
Bílkoviny9,914,3
Sůl (g)1,92,8

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Treska tmavá

Věděli jste, že tresce tmavé se v některých jazycích říká „mořský losos?“ Přitom nemá s lososem nic společného, ve skutečnosti patří pochopitelně do rodiny tresek. Když se na začátku 20. století ve středoevropských řekách snížila výtěžnost lososa pravého, stala se tato ryba důstojnou náhražkou a dostala obchodní název „mořský losos.“ Původně však nebyla příliš populární. Milovníkům ryb se nelíbil vzhled syrového masa, které je tmavé až šedavé  i přestože při tepelné úpravě zesvětlá. Často proto byla  barvena a distribuována jako levnější „náhražka lososa“. Tato marketingová metoda pomohla tresce nakonec prorazit.

 

V minulosti si pro svou černou tlamu vysloužila název „KELER“ (německy „Köhler“ = uhlíř). Mezitím se treska tmavá stala se svým bílým pevným masem natolik oblíbená, že dnešní talíře nejen v Německu si bez ní už ani neumíme představit. Treska tmavá se s oblibou zpracovává na čerstvé špikované maso, smaží se dokřupava nebo se podává jako rybí prsty. Kromě toho se pro své pevné maso hodí i na grilování.

 

Naše filé z tresky tmavé pochází z udržitelné akvakultury. Proto si tyto ryby můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.

Místo lovu