Oblíbené svačina, která chutná. Prémiový filet z aljašské tresky v pikantním trojobalu v kombinaci s lahodnou tatarskou omáčkou, křupavým salátem v čerstvé bagetě – nepřekonatelný požitek.
Výživové informace | 100g | porce |
---|---|---|
Kalorická hodnota (kJ) | 993 | 1650 |
Kalorická hodnota (kcal) | 237 | 393 |
Tuky (g) | 9,0 | 14,9 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0,7 | 1,2 |
Karbohydráty (g) | 26,5 | 44,0 |
z toho cukry (g) | 1,2 | 1,9 |
Bílkoviny | 9,6 | 15,9 |
Sůl (g) | 1,2 | 1,9 |
Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.
Přestože je v některých jazycích je Aljaška treska označována jako „mořský losos“ patří mezi treskovité a s lososem nemá nic společného. Mezi znalci je také známá jako pacifická treska nebo mečoun. Tento „nováček“ mezi rybami, který je v našem regionu k dostání teprve od roku 1984, se díky své jemné chuti a nízkotučnému bílému masu stal ve velmi krátké době jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji lovených druhů ryb. Zejména pro křehké maso je tato ryba velmi oblíbená mezi dětmi a milovníky ryb.
Aljašskou tresku na pultech s čerstvými rybami téměř nenajdete. To proto, že se v severovýchodním Tichomoří loví velkými vlečnými sítěmi a je přímo na palubě zpracovávána na filé a hluboce zamražená. Díky tomu je tato ryba dostupná celoročně a je vhodná k jakékoliv úpravě. Dušená, smažená, vařená nebo pečená – chutná výborně!
Věděli jste také, že Aljašská treska pochází z udržitelných rybolovných zdrojů? Můžete si tak vychutnat náš skvělý filet s čistým svědomím.
Copyright © 2020 NORDSEE. Všechna práva vyhrazena.