Bageta s matjesem

Kyselý filet s cibulí

Bageta s matjesem, čerstvým salátem, šťavnatými rajčaty, křupavou okurkou a kořeněnou cibulí je pochoutka, kterou ji zcela jistě zamilujete.

Výživové informace
100g
porce
Kalorická hodnota ​​(kJ)7281129
Kalorická hodnota ​​(kcal)173269
Tuky (g)5,99,1
z toho nasycené mastné kyseliny (g)1,21,8
Karbohydráty (g)20,832,3
z toho cukry (g)0,91,5
Bílkoviny7,311,4
Sůl (g)1,52,4

Přírodní ingredience & nejlepší příprava!

Milujeme ryby a chceme, aby si jste si je užívali i vy, vždy čerstvé a snadno stravitelné. Proto se vědomě vyhýbáme používání zvýrazňovačů chuti, umělých příchutí a geneticky modifikovaných přísad. Naše výrobky z ryb pocházejí výhradně z řízených zdrojů.

Matjes

Název „matjes“ pochází z nizozemského „Maatjeshering“, což znamená „sleď dívčí“ nebo „sleď panenský“. Jak už jste se asi dovtípili, jedná se o mladou rybu, která se ještě nevytřela. Pouze tito panenští sledi se zpracovávají na chutné matjesy.

 

Věděli jste, že existují dva druhy matjesů? „Pravý matjes“ ten je částečně vykuchaný, což znamená, že slinivka břišní zůstává v rybě a pochoutka dozrává výlučně přidáním soli. Dále existuje matjes na „severský způsob“, který dozrává při působení enzymů, soli, cukru, bylinek a koření.

 

Naši sledi mají certifikaci MSC a pocházejí z udržitelného rybolovu. Takže si je můžete vychutnat s čistým svědomím a maximálním požitkem.

Místo lovu